Proběhlo další jednání o dopravním napojení Kauflandu

22.10.2011 12:11

 

Dne 20. 10. 2011 proběhlo společné jednání zástupců města, zástupců Kauflandu a osadního výboru Jižní město. Prvním bodem byla podoba chodníků na Meziříčské ulici a upřesnění návaznosti těchto chodníků na ostatní záměry na Meziříčské ulici. Druhým bodem bylo celkové dopravní napojení parkoviště obchodního domu Kaufland.
 
K prvnímu bodu:
 
Zástupci města i osadního výboru požadovali přesunutí navrženého chodníku na Meziříčské ulici na stranu ulice, která je chodci využívána již dnes, tak aby chodníky měly návaznost na plánované chodníky, které jsou zahrnuty v jiných záměrech plánovaných na Meziříčské ulici. V realizaci by mělo dojít k mírnému odsunutí Meziříčské ulice směrem k areálu Kauflandu, tak aby na straně domu č.p 1656 a podnikatelských subjektů vnikl prostor pro vybudování chodníku za předpokladu zachování parkovacích míst. Po vyjasnění některých nepřesností došlo k dohodě na této variantě.
 
K druhému bodu:
 
Druhým bodem bylo řešení dopravního napojení areálu Kauflandu. Osadním výborem bylo předloženo několik variant dopravního napojení areálu Kauflandu. Z těchto variant byla vybrána jedna, která řeší dopravní napojení z křižovatky u Billy a Lidlu, částečnou dopravní izolaci areálu Kauflandu od jižní větve Meziříčské ulice a zároveň zachovává plnohodnotný příjezd k Fit Sportu a penzionu Bečva z křižovatky u Billy a Lidlu. Tato varianta počítá se zvětšením zelené plochy před domem č.p. 1654. Došlo by ke zrušení spojovací komunikace mezi jižní větví Meziříčské ulice a křižovatkou u Billy a Lidlu. Zároveň by bylo počítáno s nouzovým vjezdem na parkoviště z jižní větve ulice Meziříčská, který by byl využíván pouze pro případ příjezdu složek IZS. Za normálního provozu by tento příjezd nebyl využit.
 
Bylo dosaženo shody na tom, že tato varianta bude nyní prostřednictvím městského úřadu postoupena orgánům, které se vyjádří k technické proveditelnosti této varianty.
 
O těchto vyjádřeních budou zúčastněné strany následně informovány.
 
V případě jakýchkoliv dotazů k této záležitosti nás neváhejte kontaktovat na emailu ovjiznimesto@email.cz nebo písemně na adresu předsedy OV nebo, kteréhokoliv člena, kterého znáte. 

 

 

Zpět