KAUFLAND - Usnesení místního stavební úřadu zrušeno a vráceno

17.03.2013 22:04

Vážení obyvatelé Jižního města,

Před i na věřejném projednání stavby Kauflandu se přihlásili někteří z Vás s požadavkem, aby byli zařazeni jako účastnící územního řízení o umístění stavby, protože jste měli řadu, většinou nesouhlasných, připomínek ke stavbě Kauflandu i když vaše nemovitosti přímo nesousedí s parcelou Kauflandu. Místní stavební úřad podle očekávání rozhodl, že nejste účastníky řízení. 

Myslíme si, že podle zákona mají právo být účastníky řízení v podstatě všichni občané Jižního města, protože budou ovlivněni zvýšenými emisemi, hlukem a dopravou generovanou obchodním domem. Takto uvažoval i krajský úřad a ti, kdo se nenechali odradit a podali odvolání, dostali vyrozumění, že krajský úřad zrušil rozhodnutí stavebního úřadu a vrátil ho k novému projednání, kdy bude znovu a individuálně posuzovat účast v územním řízení.

Pokud se cítíte stavbou Kauflandu dotčeni, prosím přihlaste se o svá práva a podejte připomínky a požadavek o zařazení mezi účastníky řízení, které je stále v běhu. Praktické informace naleznete na webu https://nekauflanduvsousedstvi.webnode.cz/, případně kontaktujte členy osadního výboru.

V současné době vísí na úřední desce oznámení o doplnění spisu věci Kauflandu, k tomuto doplnění je možné se vyjádřit do 7 dnů (od 14.3.2013).

Za osadní výbor,

Vít Matějka.

 

Zpět