Kaufland - špatné zprávy pro ulici Meziříčskou

29.02.2012 00:44

Vážení osadníci,

dnes 28. února 2012 byla zastupitelstvem Rožnova pod Radhoštěm schválena smlouva s Kauflandem, která umožňuje stavbu Kauflandu s dopravním napojením z ulice Meziříčské, tedy nejhorší variantu pro její obyvatele, kteří budou nyní vystaveni 100% zvýšení frekvence průjezdu automobilů - tedy jeden průjezd za cca 15 vteřin po otvírací dobu Kauflandu (11 hodin denně). Je to opravdu nepředstavitelné zatížení, které přinese kromě zdravotní zátěže a dopravních komplikací také nebezpečí pro chodce (zvláště děti), protože na Meziříčské ulici nejsou chodníky nebo jsou jen sporadicky a s jejich vybudováním se ani nepočítá (prakticky nepouzitelné chodníky kolem areálu Kauflandu nejsou samozřejmě řešením).

Případné stížnosti na rozdodnutí koaličních zastuptitelů za KDU-ČSL a ODS (kromě pana Jaromíra Koryčanského a Rudolfa Billa), pana Tomáše Hradila (VV), paní Lenky Vičarové a dalších prosím směřujte na osadní výbor nebo městský úřad.  

Konkrétní odpovědnost za další auta projíždějíci pod Vašimi okny a kolem vašich dveří mají tito zastupitelé, kteří zvedli ruku pro smlouvu s Kauflandem:

Markéta Blinková (ODS) - starostka

Václav Mikušek (KDU-ČSL) - místostarosta

Alois Vychodil (ODS) - místostarosta

Daniel Drápala (KDU-ČSL)

Ivo Hanáček (ODS)

Petr Holý (ODS)

Vičarová Lenka (SNK)

Tomáš Hradil (Věci Veřejné)

Jiří Brož (TOP 09)

Martin Houška (ČSSD)

Lubor Kmenta (ČSSD)

 

Děkujeme všem zastupitelům, kteří podpořili Vaše požadavky na rozumné řešení dopravního napojení, zejména:

Karlu Gardašovi (ZR)

Blance Mikojakové (ZR)

Jaromíru Koryčanskému (KDU-ČSL)

Libuši Rousové (SNK ED)

Ivo Jelínkovi (SNK ED)

Jaroslavu Kučerovi (KSČM)Františku Šulganovi (Strana zelených)Rudolfu Billovi (ODS)

Petru Jelínkovi (Strana zelených)

 

Omlouváme se osadníkům, že jsme se nám nepodařilo prosadit Vaše požadavky na změnu dopravního napojení, případně odložení stavby po rekonstrukci I/35 nebo její eliminaci a slibujeme, že se pokusíme pokračovat v našem úsilí v rámci daných možností. Předpokládáme, že se v horizontu 2 týdnů sejdeme k ujasnění stanoviska a projednání dalších kroků. Budeme Vás informovat.

Vít Matějka

Hlasováni:

 

Zpět