K článku pana místostarosty Mikuška z minulého vydání Spektra

11.09.2011 18:00

(rekce na články ve Spektru Rožnovska https://www.tka.cz/Archiv/Spektrum/2011/sr_17_11.pdf, strana 4)

Radnice zprostředkovala jednání Osadního výboru Jižního města se zástupci Kauflandu o možných variantách dopravního napojení, další požadavky jsme prostřednictvím radnice nevznášeli. Po jednání bylo zadáno posouzení možnosti či nemožnosti napojení areálu OD Kaufland přímo z komunikace I/35.Podle vyjádření Ředitelství silnic a dálnic a Dopravoprojektu Ostrava je napojení navrhované Osadním výborem komplikované, ale je možné. Oba dokumenty jsou zveřejněny na webu Osadního výboru. 

Vyjadreni RSD k dopravnimu napojeni.pdf (550 kB)

Pan místostarosta se dále ptá, kde byli všichni ti bojovníci v době, kdy se rozhodovalo o prodeji pozemků? Nemá cenu polemizovat na těchto stránkách o tom, kde byla před sedmi lety občanská společnost. 28. 2. 2005 však byla adresována JUDr. Ing. Zemkovi, kterého tehdy pan Mikušek podle svých slov odrazoval od prodeje, petice. Občané zde na základě informací o záměru z tisku vyjadřují zásadní nesouhlas s budováním nového supermarketu. Hlavním důvodem nesouhlasu je skutečnost, že obyvatelé Jižního města bydlí v těsné blízkosti I/35 a jsou nadměrně obtěžováni hlukem a emisemi, tito obyvatelé již tehdy odhadli, že jižní větev Meziříčské ulice by se mohla stát příjezdovou komunikací pro zákazníky supermarketu a z tohoto důvodu obyvatelé vyjadřují zásadní nesouhlas. Dopis byl zaslán RNDr. Mikuškovi, v té době starostovi Rožnova pod Radhoštěm, a dále na stavební odbor MěÚ Rožnova pod Radhoštěm. Podpisový arch obsahuje 48 podpisů přímo dotčených občanů. Kopii dokumentu nám poskytla paní Zábranská. 

Dopis Zemkovi.pdf (1,9 MB)

Podpisy.pdf (1,1 MB)

V roce 2005 vyjádřilo zastupitelstvo jednohlasně nesouhlas s výstavbou OD Kaufland, čímž byla podle slov vedoucí stavebního oboru celá věc uzavřena. O dva roky později jiné zastupitelstvo poskytlo investorovi váhavý souhlas s vágně formulovanými podmínkami.

Závěrem bychom rádi upozornili, že uveřejňování reakcí vrcholných představitelů města na články veřejnosti ve stejném čísle není zvykem v nezávislých médiích, pokud tedy možnost takové reakce nemá i veřejnost. Jestliže je to záměr, bylo by vhodnější přejmenovat rubriku na „ptejte se radnice“ a takto ji používat.

Vít Matějka, Kristýna Kosová       

 

Zpět